• +36 20 221 5026
  • egyesulet@swkinga.hu

Adománygyűjtési felhívás

Közeledik Árpád-házi Szent Kinga királylány ünnepe, július 24. Egyesületünk elnöksége a legutóbbi elnökségi ülésen azt a javaslatot is tárgyalta, miszerint Küngösre a Szent Kinga Egyesület szobrot állítana a falu védőszentjének tiszteletére.Az egyesület ügyvezető szerve (elnökség) a javaslatot befogadta, és annak megvalósításáról határozatot hozott. A 4 fős testület egybehangzóan támogatta a javaslatot. A határozat meghozatala után az elnökségi tagok a megvalósítás előkészítését is megkezdték. Kérelmeztük Küngös Község Önkormányzata Képviselő-testületétől a templom mögötti parkolónál a tervezett helyszín engedélyezését. Kérelmünket a Testület befogadta, és támogatandónak ítélte meg a kérést. Kérni szeretném Önöket, hogy lehetőségükhöz mérten támogassák a szobor és az ahhoz tartozó szoborfülke megvalósítását valamilyen módon, hogy 2020. július 24-én átadhassuk a Kingát ábrázoló szobrot. A szobrot az Apollo Design Studio fogja elkészíteni számunkra. Itt szeretném kiemelni, hogy a szobrot díjmentesen készítik el, nekünk költséget igazából csak az ahhoz kapcsolódó anyagok jelentenek. Tervünk az, hogy a szobrot egy szoborfülkébe helyezzük el, és előtte kialakításra kerüljön egy kisebb oltár, így a körmeneteknél az ereklyét az imádság idejére az oltáron el tudnánk helyezni. A kivitelezési költséget Egyesületünk adományokból szeretné fedezni, így aki teheti, hívja fel ismerősei figyelmét is a lehetőségre.

Adakozni a Szent Kinga Egyesület 12082104-01616633-00100003 számú bankszámláján lehet, közleményben megjelölve: “Adomány – szobor”, valamint postai csekken, amit bárki igényelhet az Egyesülettől.

Előre is köszönjük a segítségeket!

Az adományozók névsorát közzé fogjuk tenni a Szent Kinga Egyesület honlapján, valamint egy kisebb táblán fogjuk jelezni a megvalósítás körülményeit.

adománygyűjtési felhívás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük